Maserati Ghibli GranLusso

De nieuwe Ghibli GranLusso heeft zijn Europees debuut beleefd op het autosalon van Frankfurt. Na een internationaal succes van vier jaar krijgt de Italiaanse sportsedan een belangrijke upgrade op het gebied van design en technologie.

De nieuwe Ghibli GranLusso onderscheidt zich door een gerestylde voorbumper met chroomaccenten en een nieuwe grille, voorzien van verchroomde stijlen, in lijn met Maserati’s actuele designtaal. In profiel is de GranLusso te herkennen aan de emblemen onderaan de voorspatborden en aan de in koetswerkkleur uitgevoerde dorpels. De achterzijde met diffuserinzet in koetswerkkleur is eveneens verder verfijnd en geeft het model een scherpere look ten opzichte van zijn voorganger. Overigens gaat het bij de nieuwe Ghibli GranLusso niet om looks alleen; de restyling draagt ook in verregaande mate bij aan het verbeteren van de aerodynamische doeltreffendheid.

Naast de uiterlijke restyling herbergt de Ghibli GranLusso tevens een aantal belangrijke technologieën, zoals adaptieve full-LED koplampen met Matrix High-Beam anti-verblindingsfunctie voor een herkenbare signatuur en een nog betere verlichting. Eveneens nieuw zijn de actieve ADAS-functies, waarmee Maserati nu zijn opwachting maakt in de wereld van autonoom rijden.

LDR