new Ssangyong Rexton

De nieuwe SsangYong Rexton 4x4, die deze herfst aankomt in Europa, boekt grote vooruitgang voor het merk in stijl, kwaliteit, veiligheid en technologie. Deze nieuwe auto zet een enorme stap voorwaarts op elk gebied: look en stijl, interieursfeer, struc-tuur en veiligheid, prestaties en technologie. Deze nieuwe auto blijft trouw aan SsangYongs bedrijfs-filosofie met uiterst competitieve prijzen.

De nieuwe Rexton is een ruime en authentieke D/E-segment-4x4. Hij wordt aangedreven door een 2,2 liter grote turbodieselmotor met een maximumvermogen van 181 pk en een maximumkoppel van 420 Nm, in combinatie met een handgeschakelde 6-versnellingsbak of een 7-trapsautomaat.

Een 2 liter grote e-XGDi200T-benzineturbomotor met directe injectie en een 6-trapsautomaat van Aisin zal eveneens beschikbaar zijn voor eind 2017. Deze nieuw ontwikkelde en hoogefficiënte motor is ontworpen om sterke prestaties te leveren met een hoog koppel bij lage toerentallen.

Hij is 4.850 mm lang, 1.960 mm breed, 1.825 mm hoog en heeft een wielbasis van 2.865 mm en heeft 4x4-rijprestaties die passen bij een klassieke SUV, een uitstekend gebruik van de interieurruimte en de veiligheids- en comfortuitrusting van een 'topklasse-SUV'.

Dankzij SsangYongs diepgaande ervaring met 4x4-technologie biedt de inschakelbare vierwielaandrijving rijcomfort en -stabiliteit door de gewichtsverdeling te optimaliseren, die verder wordt versterkt door een onafhankelijke multilink-achterophanging.

De nieuwe Rexton is meer bepaald gebouwd op een Quad Frame van AHSS-staal (Advanced High Strength Steel) als vrucht van een nieuw strategisch partnerschap met de staalfabrikant POSCO. Het resultaat is een sterk verbeterde koetswerkstijfheid in combinatie met een lager gewicht.

De nieuwe Rexton biedt tot negen airbags, inclusief een knieairbag voor de bestuurder, evenals nieuwe elektronische veiligheids- en rijhulpsystemen, zoals elektronische remkrachtverdeling, frontale botswaarschuwing, autonome noodremfunctie, spoorassistentie, grootlichtassistentie, verkeersbordherkenning en 'Around view'-monitoring in 3D, die allemaal aanzienlijk bijdragen tot de veiligheid en het rijcomfort.

Het koffervolume bedraagt 820 liter of 1.977 liter met de achterbank neergeklapt en gemeten tot aan het raamniveau.

De nieuwe Rexton is in Europa gelanceerd op de IAA in Frankfurt en de verkoop start in het vierde kwartaal van 2017.

LDR